IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интернет пенетрацията в Албания достигна 18% през 2008 г.

Използването на глобалната мрежа в страната все още е на ниски нива, тъй като интернет достъпът продължава да държи сравнително високи цени

10:23 | 16.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
Интернет пенетрацията в Албания достигна 18% през 2008 г.

Интернет пенетрацията в Албания се е повишила до 18% през 2008 г. спрямо 15% за предходната година, съобщава интернет изданието AlbanianEconomy (AE). За сравнение, проникването на интернет в България е 38%.

През миналата година, при население от около 3,087 млн. души, Албания е имала почти 570 хил. жители с интернет достъп.

Използването на глобалната мрежа в страната все още е на ниски нива, тъй като интернет достъпът продължава да държи сравнително високи цени.

Услугите в страната са скъпи и при други телекомуникационни услуги, коментира AE, като дава за пример мобилните комуникации, където Албания държи едни от най-високите тарифи на Балканите.

Миналата седмица бе съобщено, че гръцката Cosmote (собственик на българския мобилен оператор Globul) купува дял от 12,6% от Albanian Mobile Communication за 48,2 млн. евро, с което делът на Cosmote в компанията става 97,6%. Очаква се конкуренцията в сектора да се увеличи при планираното за пролетта наддаване за трети GSM лиценз в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още