IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

YouTube вече не е „извън закона“ за Sony Music

Сайтът подписа договор за легално ползване на защитено с авторски права съдържание на Sony, проблемите с Warner остават

13:34 | 13.02.09 г.
Автор - снимка
Създател
YouTube вече не е „извън закона“ за Sony Music

Платформата за обмен на видео онлайн YouTube подписа договор със Sony Music – една от четирите най-големи звукозаписни компании в света, съобщават световните агенции.

Така подразделението на Google ще може да разпространява легално видео на изпълнители, сключили договор със Sony.

YouTube досега е успял да уреди отношенията си с Universal и EMI. Единствената по-голяма сянка в оптимизма за справяне с проблемите с нарушаването на авторски права в музикалната индустрия сега се хвърля от Warner Music. Компаниите прекратиха договора помежду си заради неизгодни условия за YouTube.

Видеосайтът има и споразумения със CBS и Metro-Goldwyn Mayer (подразделение на Sony) за излъчване на филми и цели серии, което важи за Щатите, където YouTube вече има над 100 млн. посетители месечно.

С активизирането на усилията за сключване на договори с музикални и други компании, собственици на авторски права върху използвано от сайта съдържание, YouTube на практика се стреми да вдигне приходите си, тъй като проблемите около нелегалните клипове досега отблъснаха немалко рекламодатели. В същото време съдебните дела, водени срещу компанията, макар и да намаляват, все още продължават и занапред ще се търсят и партньорства с нови партньори, както в САЩ, така и в Европа.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още