IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

SAP с 13% ръст на печалбата, съкращава 3 хил. души

Немската софтуерна компания започва програма за съкращаване на разходите и адаптиране към кризисните условия

14:02 | 28.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
SAP с 13% ръст на печалбата, съкращава 3 хил. души

Немската компания за разработване на софтуер SAP отчита ръст на печалбата си от 13 на сто за последното тримесечие на миналата година до 850 млн. евро, а приходите нарастват с 8 на сто до 3,49 млрд. евро.

По-голямата част от растежа на печалбата и приходите се дължи на придобиването на компанията Business Objects, става ясно от официалните документи.

SAP обаче прогнозира, че първата половина на 2009 г. ще е неясна и ще постави сериозни изпитания и затова не могат да бъдат изготвени прогнози за приходите и печалбите за настоящата година.

Неяснотата е довела до разработването на програма за съкращаване на разходите, която предвижа съкращаването на над 3 хил. служители. Като следствие от този ход от SAP разчитат до началото на 2010 г. да бъдат спестени между 300 и 350 млн. евро.

„Това не е първият случай, когато попадаме в тежки икономически времена и вярваме, че сме подготвени за преодоляването им“, заявява изпълнителният директор на компанията Лео Апотекер, цитиран от marketwatch.com.

„Вярваме, че мерките за съкращаване на разходите ще ни позволят да се адаптираме към трудните пазарни условия и да осигурим дългосрочната конкурентоспособност на компанията“, добавя още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 01.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още