IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За месец и половина са премахнати 130 незаконни реклами в София

На нарушителите, поставили незаконните реклами, ще бъде потърсена административна отговорност

12:55 | 27.01.09 г.
За месец и половина са премахнати 130 незаконни реклами в София

За последните месец и половина са премахнати 130 незаконни рекламни елемента от стълбовете за уличното осветление и контактната мрежа в София, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Демонтираните реклами са описани и се съхраняват в складовата база на Столичния инспекторат.

На нарушителите, поставили незаконните реклами, ще бъде потърсена административна отговорност, след като влязат в сила измененията на Наредбата за преместваемите обекти, рекламните, информационните и декоративните елементи и за рекламната дейност на територията на град София, се посочва в съобщението.

Днес служителите на Столичния инспекторат ще участват в демонтирането на шест незаконно поставени павилиони на булевардите "Витоша", "Патриарх Евтимий" и "Прага".

През миналата година с предвидените за целта 100 хил. лв. са премахнати 218 подобни обекти на територията на София. В общинския бюджет за 2009 г. са заложени неколкократно по-големи средства за тази дейност, посочват от пресцентъра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:18 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още