IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лебедев продал имоти в Италия и самолет заради сделката за Evening Standard

Руският милиардер подчертава, че не възнамерява да се меси в редакционната политика на вестника

12:40 | 22.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Лебедев продал имоти в Италия и самолет заради сделката за Evening Standard

Руският бизнесмен Александър Лебедев е продал свои недвижими имоти в Италия и един от самолетите си, за да може да купи британския вестник Evening Standard.

Лебедев възнамерява да вложи през следващите 2 години в изданието десетки милиони паунда, съобщава РИА Новости, позовавайки се на изказване днес в Москва на милиардера.

Лебедев е заявил, че главната му задача е „след няколко години вестникът да стане печеливш”, добавяйки, че изданието няма дългове, но работи на загуба.

Той е подчертал, че не възнамерява да се меси в редакционната политика на Evening Standard, каквито твърдения е имало напоследък в някои британски медии.

Милиардерът е отбелязал още, че кадровите размествания във вестника са неизбежни, обаче съкращения почти няма да има, тъй като те вече са направени в значителна степен от предишните собственици на Evening Standard.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още