IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК дава 30 млн. лв. за изграждане на телекомуникационна инфраструктура

Договорът е с Интраком България, разширението на мобилната мрежа се очаква да приключи до две години

14:32 | 20.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
БТК дава 30 млн. лв. за изграждане на телекомуникационна инфраструктура

БТК АД подписа с Интраком Телеком, по-специално с дъщерната компания Интраком България, договор за изграждане на телекомуникационна инфраструктура за GSM мрежата на БТК. Това съобщиха от Интраком, като уточниха, че сумата по договора е 30 млн. лв.

Според договореното компанията поема предоставянето на услуги и материали, свързани с разширението на GSM мрежата на телекома. Очаква се проектът да приключи в рамките на две години.

Интраком Телеком е гръцка компания, която от юни 2006 г. се управлява от руската JSC Sitronics, притежаваща 51% от капитала й. Гръцката Интраком холдингс запазва дял от 49%.

От 13 януари БТК Мобайл (Вивател) официално е част от БТК Груп, а не е отделна компания. Сливането на двете бе направено с цел да се подобри управлението и да се оптимизират разходите.

По време на днешната борсова сесия сделка с акциите на БТК не бе сключена. За последно сделки по позицията имаше на 6 януари, когато цената на книжата беше 5,01 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още