IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Второ тримесечие на загуба за Sony Ericsson

През четвъртото тримесечие компанията е била изправена пред срив на продажбите и мерки за съкращаване на работната ръка

18:07 | 16.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Второ тримесечие на загуба за Sony Ericsson

Sony Ericsson Mobile Communications отчете второ поредно тримесечие на загуба, след като продажбите се сринаха и бяха предприети мерки за съкращаване на работни места, съобщи Bloomberg.

Чистата загуба за четвъртото тримесечие възлиза на 187 млн. евро спрямо печалба в размер на 373 млн. евро година по-рано. Продажбите на компанията са се понижили с 23 на сто до 2,91 млрд. евро.

Sony Ericsson е отчела разходи от 129 млн. евро през тримесечието за намаляване на работната си сила.

По думите на главния изпълнителен директор на компанията Дик Комияма секторът на мобилните телефони и средната продажна цена ще се свият тази година, което ще го принуди да направи по-големи намаления на разходите, като съкращенията на работни места ще надхвърлят вече обявените 2000.

Комияма добавя, че четвъртото тримесечие е било много трудно за Sony Ericsson и от компанията очакват пазарът да продължи да се влошава през 2009 г., особено през първото полугодие.

Компанията е доставила 24,2 млн. телефона, или спад от 21 на сто спрямо четвъртото тримесечие на 2007 г. Средната продажна цена се е понижила до 121 евро от 123 евро година по-рано, но е отчела ръст спрямо 109 евро през третото тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още