IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекламата при търсене е втора по ръст от всички видове реклама в САЩ

Разходите за реклама при търсене в страната ще нарастват стабилно от 10,7 млрд. долара през 2008 до почти 20 млрд. долара до края на 2013 г.

17:00 | 13.01.09 г.
Рекламата при търсене е втора по ръст от всички видове реклама в САЩ

Разходите за реклама при търсене бяха изпреварени единствено от разходите за онлайн видеореклама по своя темп на растеж за 2008 г. в САЩ. Причината, пише eMarketer, се крие в следното:

Днешното икономическо забавяне затяга рекламните бюджети на много компании и маркетолозите търсят начини как най-ефективно да изразходват средствата си. В сферата на интернет рекламата те търсят способи, при които резултатите са надеждно измерими и това ги отвежда до търсенето.

По оценка на eMarketer разходите за реклама при търсене в САЩ ще нарастват стабилно от 10,7 млрд. долара през 2008 г. до почти 20 млрд. долара до края на 2013 г.

Дори и този пазар да е в добро състояние в сравнение с други онлайн и офлайн формати, допълнителните долари, вложени в рекламния метод за всяка година в периода 2009-2011 г., ще са по-малко от тези за 2008 г. По-бавният ръст е пряк резултат от настоящия икономически климат и отражението му както върху компании, така и върху потребители.

Разходите за реклама при търсене през първата половина на 2008 г. са реализирали най-голям ръст от всички други формати освен видеорекламата. Делът на рекламата при търсене от общите разходи за реклама е достигнал 44% през първите шест месеца на 2008 г. от 41% за същия период на предходната година.

Два ключови фактора можеха да позволят на рекламата при търсене да запази силата си и през втората половина на годината, въпреки рецесията. Първият е по-широкото й влияние в сравнение с други методи, а другият е нуждата на маркетолозите да увеличат трафика по време на празничния сезон.

За да се правят сравнение с резултатите от първото полугодие на 2008 г., трябва да се отчете обаче, че веднъж щом даден пазар достигне достатъчно голям размер, както се случва при търсенето, високите годишни темпове на растеж от 30% и повече са трудно постижими дори и в условия на процъфтяваща икономика.

Делът на търсенето от общите разходи за онлайн реклама се е увеличил през 2008 г. до 45,3% в сравнение с 41,5% през 2007 г. Повишението се обяснява почти изцяло с икономическите обстоятелства - трудните време изискват по-критичен поглед върху рекламния бюджет, така че високата степен на измеримост на резултатите от рекламата при търсене определя и ключовата позиция на този метод.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още