IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Руският милиардер Лебедев не успя да купи британски вестник

Собственикът на Evening Standard отхвърля предложението, защото нещата са „много чувствителни, когато става дума за вестници, и няма никакъв начин да се озовем в едно легло с руски олигарх“

15:51 | 13.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Руският милиардер Лебедев не успя да купи британски вестник

Руският милиардер Александър Лебедев направи неуспешен опит да купи лондонския вестник Evening Standard, съобщава The Moscow Times.com, позовавайки се на британски медии.

Лебедев, който е известен с миналото си в КГБ и с връзките си с Михаил Горбачов, подаде оферта за закупуването на медията от Daily Mail & General Trust за неуточнена сума. Информацията за това беше на Financial Times, който цитира в петък като източник банкер, работещ с компанията.

Сега се съобщава, че собственикът на Evening Standard отхвърля предложението, защото нещата са „много чувствителни, когато става дума за вестници, и няма никакъв начин да се озовем в едно легло с руски олигарх“.

Бившият депутат в руската Дума, който държи и блокиращ дял в капитала на Аерофлот, не е чужд на вестникарския бизнес. В момента той притежава 39% от капитала на либералния вестник „Новая Газета“, изданието, което често критикува управленския елит в страната. За вестника работеше убитата журналистка Анна Политковская.

В миналогодишната класация на Forbes състоянието на Лебедев бе оценено на 3,1 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още