IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lenovo ще съкрати 11% от персонала си, шефовете – с по-ниски заплати

През първото тримесечие на 2009 г. Lenovo планира да съкрати 2 500 души

11:10 | 08.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Lenovo ще съкрати 11% от персонала си, шефовете – с по-ниски заплати

През първото тримесечие на 2009 г. китайският компютърен производител Lenovo планира да съкрати 2 500 души, или 11 на сто от служителите си. Заплатите на ръководителите на компанията пък ще бъдат понижени с 30% - 50%, съобщава Bloomberg.

В рамките на предприетите преструктурирания няколко отделни бизнес-структури на Lenovo в Китай и региона на Тихоокеанска Азия ще бъдат обединени в една бизнес-структура, наречена „Тихоокеанска Азия и Русия”.

Уволненията и другите предприети мерки ще позволят на компанията да спести 300 млн. долара до март 2010 г.

Причината за понижените доходи на компанията и съкращенията на персонала е световната финансова криза, която доведе до спад в търсенето на персонални компютри. Най-много Lenovo е пострадала от забавянето в темповете на растеж на китайската икономика.

Глобалната финансова криза доведе до съкращения на персонал по целия свят. Най-засегнати от икономическия спад са банковата сфера и компаниите, специализиращи в добива на полезни изкопаеми.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още