IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сувенири „Мадоф” в eBay

Сред предложените за продажба предмети с логото на компанията на финансиста са кърпи за баня, тениски, фенерчета, чадъри и др.

13:20 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Тази раница с надпис "Бърнард Мадоф" в момента струва 96 долара. Снимка: eBay
Тази раница с надпис "Бърнард Мадоф" в момента струва 96 долара. Снимка: eBay

Финансистът Бърнард Мадоф, който бе арестуван по подозрение в организиране на измама за 50 млрд. долара, си спечели огромна популярност през последните седмици, дори и фенове, които изказваха подкрепата си за него в специално създадена и впоследствие премахната страница във Facebook.

Нова шумотевица около личността му, освен разкрития на подробности около измамите и правените му проверки през годините, предизвикаха появили се в eBay рекламни сувенири на неговата компания Madoff Securities.

Сред предложените за продажба предмети с логото на компанията са кърпи за баня, тениски, фенерчета, чадъри и др.

Продавачите се представят за бивши клиенти или служители на Мадоф. Други пък просто се възползват от славата на финансиста и купуват и препродават сувенирите, които се радват на завидно търсене.

След фалита на Lehman Brothers в eBay усилено се предлагаха и предмети с логото на банката, но на доста по-високи цени. За момента сувенирите „Мадоф” се търгуват за около 50 долара. Има единични продукти, които събират повече оферти, и цената им достига около 100 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още