IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Intel ще заобикаля кризата с устройства за интерактивна телевизия

Компанията ще пусне на пазара устройства за кабелна и сателитна телевизия с чипове Intel, чрез които потребителите ще могат да сърфират в интернет, да говорят с приятели и да пазаруват онлайн

12:31 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Intel ще заобикаля кризата с устройства за интерактивна телевизия

Търсейки диверсификация в условията на вихрещата се финансова криза, Intel ще заложи тази година на развитието си в областта на цифровите забавления за домашни потребители. Компанията ще пусне на пазара устройства за кабелна и сателитна телевизия с чипове Intel, чрез които потребителите ще могат да сърфират в интернет, да говорят с приятели и да пазаруват онлайн.

Intel, 90% от чиито продажби в момента се формират от компютърния сегмент, ще обсъжда публично плановете си тази седмица по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас. Това съобщи пред Bloomberg Ерик Ким, който оглавява подразделението за дигитални продукти за дома.

Новите цели са завой в стратегията на Intel, която доскоро се стремеше основно към това да има „повече компютри във всекидневните на потребителите”. И същевременно идеята не е съвсем нова за компанията. Преди четири години беше разработена технология, наречена Viiv, свързваща компютрите с телевизор, която обаче не спечели голяма популярност. Сега групата се насочва към по-лесни за използване устройства.

Чипове на Intel и в момента захранват подобни устройства, произвеждани от Apple - Apple TV, позволяващи на потребителите да свалят видео и друго съдържание на телевизионните си приемници. Компанията на Стив Джобс обаче засега не възлага големи надежди на сегмента и определя дейността си в него по-скоро като „хоби”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още