IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Интернет – втори шанс за нехаресаните коледни подаръци

Достатъчно е да се ориентирате каква е стойността на подаръка, да изберете сайт и да предложите малко по-ниска цена

09:32 | 29.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Интернет – втори шанс за нехаресаните коледни подаръци

Разочаровани сте от подаръците, които сте получили за Коледа? Можете да разрешите проблема, възползвайки се от възможностите на онлайн аукционите, които се радват на огромен интерес в САЩ и Западна Европа, а вече привличат все по-голяма аудитория и в България.

Ако имате два еднакви подаръка, блуза, която е по-малка или по-голяма отколкото трябва, предмет, който не ви допада и не желаете да притежавате, лесно ще намерите купувач за тях по интернет. Достатъчно е да се ориентирате каква е стойността на подаръка, да изберете сайт и предложите малко по-ниска цена.

За да сте сигурни обаче, че ще привлечете интерес, добре е да направите по-голяма отстъпка, защото, особено у нас, пазаруването по интернет изисква организираност и търпение, така че мотивът „качество на стоката” няма да е достатъчно силен, ако не прибавите към него и „изгодна цена”.

По данни на сайтове в Западна Европа за офертите непосредствено след отминалата Коледа продаваните от потребители продукти са с между 10 и 30 на сто по-евтини от цената им в традиционните магазини. Вероятно и при тази отстъпка ще успеете да сключите сделка у нас, въпреки че и при малко по-голяма, пак ще имате изгодна сделка, при положение че въпросната стока ви е подарена.

Обикновено хората продават получени подаръци, защото не са им харесали или защото вече имат дадения предмет. Някои обаче продават, след като вече са „ползвали” подаръка – в случай например че става въпрос за книга, DVD, CD...

Все още не са известни данни от сайта eBay за тенденциите в такива „препродажби” за тази година. Информацията вероятно ще бъде обявена след няколко дни, защото манията по следколедните аукциони може да продължи и до средата на януари.

А по въпроса дали е удачно въобще да се прибягва до продажба на нещо, което си получил като подарък, от сайта Price Minister казват, че темата може да е била табу доскоро, но все повече хора харесват възможността да се отърват от стока, която не харесват, получавайки и пари за това. Разбира се, не става дума за предмети с емоционална стойност, а за вещи, от които просто нямате нужда. Ако пък просто искате да изкарате пари от даден предмет, отдавайки го под наем, можете да прибегнете и към този вариант, търсейки „наемател” по интернет. Това обаче у нас може да се окаже значително по-трудно, въпреки че такава практика се радва на успех в някои чуждестранни сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:37 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още