IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Репортер под прикритие разкри ужасни условия на работа в Amazon UK

Репортерът разказва, че хилядите работници имат само по 35 минути почивка на осем часа и трябва да искат разрешение, за да отидат до тоалетната

17:06 | 20.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Репортер под прикритие разкри ужасни условия на работа в Amazon UK

Ако дейността на Amazon във Великобритания е процъфтяваща, то политиката на компанията към човешките й ресурси в страната е под всякаква критика. Или поне така твърди репортер на Sunday Times, който е разучил условията за работа във фирмата, за да ги определи на страниците на вестника като „ужасни“.

Журналистът е бил нает с временен договор в складовете на компанията в Бедфордшир, където се е сблъскал с описваните трудови взаимоотношения.

На първо място закъсненията или отсъствията заради болест, дори и при представяне на болничен лист, се отчитат чрез специална точкова система с отнемане на точки. Един ден отсъствие предизвиква отнемане на една точка. При отнемане на шест точки служителят се уволнява, твърди репортерът.

В края на една отработена изцяло работна седмица пък някои служители са задължени да дават нощни смени по десет часа и половина – събота вечерта до неделя сутринта. През следващата работна седмица тези, които са били дежурни, отново работят без почивен ден.

Освен това според материала са поставени цели за продуктивност, които изискват от служителите да достигнат 140 опаковани продукта на час за една конзола за видеоигри Xbox. Бонус се отпуска в зависимост от продуктивността на екипа. Но ако дори само един човек не достигне поставените цели, то наказание получава целият екип.

Репортерът разказва, че хилядите работници имат само по 35 минути почивка на осем часа и трябва да искат разрешение, за да отидат до тоалетната.

Потърсен за коментар от Sunday Times, Алън Лайъл, вицепрезидент на операциите на Amazon в Европа, е заявил, че „в 85% от случаите целите за продуктивност, от които зависи бонусът на служителите, са били достигани за Коледните празници“. Той твърди още, че времето за почивка е било намалено по искане на самите работници.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още