IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Китай порица Google заради продажба на реклама на фалшиви лекарства

Американската търсачка беше публично обвинена от националната телевизия, че е позволила фалшиви лекарства да бъдат рекламирани сред реални потребители онлайн

12:47 | 12.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Китай порица Google заради продажба на реклама на фалшиви лекарства

След китайския портал Baidu дойде ред и на Google да бъде порицан заради прекалено бързото приемане за клиенти на неразрешени китайски медицински сайтове.

Американската търсачка беше публично обвинена от националната китайска телевизия, че е позволила фалшиви лекарства да бъдат рекламирани сред реални потребители онлайн, съобщават китайски медии, цитирани от световните агенции.

В края на ноември по телевизията беше разкритикуван и лидерът на местния пазар Baidu.com заради решението да продава рекламни линкове на компании, които не са получили разрешение от властите да работят в здравния сектор.

Разтърсен от няколко здравни кризи, Китай започна да прилага стриктни регулации в уебпространството, забранявайки 74 сайта, посветени на китайската народна медицина и неразрешени продукти.

Общо в страната има само десетина такива сайта, които са легализирани.

В четвъртък Baidu обяви, че ревизира оценките си за приходите си за четвъртото тримесечие. Компанията вече очаква да генерира оборот между 131 и 133 млн. долара, а не както по-рано прогнозираше – между 151 и 155 млн. долара. Като причина за ревизията се посочват няколко фактора. Сред тях, освен икономическото забавяне на Китай и на онлайн маркетинга, влиза и скорошното спиране на „съмнителни“ платени линкове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:55 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още