IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собственикът на Chicago Tribune и Los Angeles Times пред банкрут?

Компанията е изправена пред опасността да няма достатъчен приток на капитали, както се изисква според споразумението с облигационерите

11:30 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Собственикът на Chicago Tribune и Los Angeles Times пред банкрут?

Компанията Tribune, която притежава вестниците Chicago Tribune и Los Angeles Times, се опитва да договори нови условия с кредиторите си и е наела консултанти за евентуална молба за защита от фалит, съобщи New York Times, позовавайки се на започнати източници.

Компанията е изправена пред опасността да няма достатъчен приток на капитали, както се изисква според споразумението с облигационерите, но все още не е ясно дали Tribune ще потърси защита от фалит, пояснява изданието. Според анализатори и експерти наемането на консултанти може да е само „за всеки случай“ или пък тактика за пазарене.

Tribune стана частна компания миналия декември, след като милиардерът Самюел Зел придоби контрол върху нея в сделка, която струваше на групата над 8 млрд. долара. Оттогава компанията се опитва да се справи с дълга си, което доведе до съкращения и продажба на подразделението Newsday.

Компанията Tribune притежава 23 телевизионни станции и 12 вестника, от които два са сред осемте най-големи издания в страната по тираж. Към 30 септември Los Angeles Times е имал тираж в делничните дни от 739 хил., а Chicago Tribune – 542 хил.

Tribune се опитва да продаде бейзболния отбор Chicago Cubs, стадиона на отбора и дела на компанията в една регионална спортна кабелна мрежа. Продажбата обаче, която се очакваше да се реализира преди последния бейзболен сезон, беше отложена от различни фактори, включително затегнатия кредитен пазар.

Както повечето печатни издания, така и Tribune отчита двуцифрен процентен спад на рекламата си тази година заради продължаващото пренасочване както на рекламите, така и на читателите към интернет и заради съкратените разходи за реклама на компаниите вследствие на кризата. Това обаче, което прави проблемите на Tribune по-сериозни, е големият дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още