IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кризата няма да извади Alcatel-Lucent от мобилния бизнес

Според някои анализатори групата, редена през 2006 г. от сливането на Alcatel и Lucent, едва ли ще успее някой ден да направи този си бизнес печеливш

08:04 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кризата няма да извади Alcatel-Lucent от мобилния бизнес

Alcatel-Lucent смята да запази присъствието си в сектора на мобилната телефония и ще продължи да насочва усилия за проучване и развитие въпреки кризата. Това заяви директорът на компанията Бен Верваайен, цитиран от Ройтерс.

Производителят на оборудване за телеком сектора има лидерско място в световен мащаб в областта на фиксираните мрежи, но е на трета позиция при мобилните, които напоследък му носят загуби.

Според някои анализатори групата, редена през 2006 г. от сливането на Alcatel и Lucent, едва ли ще успее някой ден да направи този си бизнес печеливш и се предполага, че компанията ще се раздели с него.

„Не е вярно, че ще излезем от мобилния сектор”, казва обаче Бен Верваайен. „Заявихме ясно, че присъстваме във фиксираната телефония, присъстваме в мобилната телефония и в другите си досегашни сфери”.

Запитан за съдбата на подразделението за проучване и развитие в днешните времена на финансова криза, той отговаря, че инвестициите в това направление ще продължат. „Няма да изпуснем ключа към бъдещето си оцеляване. Ако не правим иновации, по-добре направо да се застреляме”.

На 12 декември Бен Верваайен ще представи цялостна стратегия за развитие на компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:36 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още