IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Силен ръст в продажбите на телевизори, очаква се забавяне

Samsung продължава да е пазарен лидер в световен мащаб за 11-то поредно тримесечие с дял от 22,5 на сто от продажбите

10:35 | 25.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Силен ръст в продажбите на телевизори, очаква се забавяне

Световните доставки на телевизори бележат силен ръст през третото тримесечие на 2008 г., но се очаква през последните месеци на годината да има забавяне, се казва в проучване на DisplaySearch, цитирано от Ройтерс.

Доставките са се увеличили с 6% на годишна база и с 11 на сто спрямо второто тримесечие, като достигат над 53 млн. броя.

В края на наблюдавания период обаче се отчита забавяне на сектора.

Най-силният растеж е отбелязан в Китай, където търсенето на телевизори е нараснало с 15% спрямо третото тримесечие на миналата година и с 21% в сравнение с второто тримесечие. Продадените телевизори там за юли-септември са 12 млн. броя.

Пазарният дял на телевизорите с плоски екрани леко се е повишил – до 57% спрямо 56% за предходното тримесечие. Плазмените телевизори са представлявали 7% от световния пазар, а тези с LCD екрани за първи път надвишават границата от 50%.

Samsung продължава да е пазарен лидер в световен мащаб за 11-то поредно тримесечие с дял от 22,5 на сто от продажбите. Следва го Sony с 12,4 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още