IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Известни личности залагат на блогове за управление на имиджа си

Много звезди преобърнаха традиционния подход за управление на евентуален скандал или лично събитие, който е да разчитат на агента си за връзки с медиите и обществото

10:23 | 25.11.08 г.
Известни личности залагат на блогове за управление на имиджа си

На фона на огромния поток новини за известни личности все повече от тях се обръщат към собствения си сайт и блог, за да говорят сами за себе си като начин да управляват обществения си имидж.

Говорейки директно с фенове си в интернет, много звезди преобърнаха традиционния подход за управление на евентуален скандал или лично събитие, който е да разчитат на агента си за връзки с медиите и обществото.

„Ако искате постоянен диалог с феновете си, не може да се ограничите с пускането на една новина на три месеца и да очаквате хората да разбират с какво се занимавате“, смята Тайлър Голдман, главен изпълнителен директор на Buzznet Inc, мрежа от сайтове и блогове на звезди. Компанията дава част от рекламните си приходи на звездите, с които работи, като някои от тях могат да получават до седемцифрена годишна заплата.

Няколко известни личности пък са правили изявления в социалната мрежа MySpace, едно от местата, които звездите използват за привличане на подкрепа. Някои звезди правят публични изявления и на страниците си във Facebook.

Профилите на известните личности на тези сайтове са като на всички останали потребители. Но за разлика от по-малко познатите имена, съобщения на звездите в страниците им може веднага да влязат в новините - нещо, което някои звезди приветстват.

„Ако вечер прочете нещо в интернет, човек не трябва да чака до другата сутрин, за да се свърже с агента си, може да пусне веднага нещо в блога си и да знае какво става“, обяснява Ейнджи Олгууд от MySpace.

Броят на актьорите и музикантите в MySpace е нараснал от 300 през януари до близо 600 днес, казват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още