IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Осезаем спад на рекламата в Русия от средата на октомври

Прогнозите са, че интернет рекламата ще бъде засегната в най-малка степен от цялостното забавяне на пазара

09:24 | 12.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Осезаем спад на рекламата в Русия от средата на октомври

Разходите за реклама в Русия през последните седмици се снижават като цяло, като тенденцията е станала осезаема от средата на октомври, сочи изследване на медия холдингa „Рамблер Медиа”, цитирано от вестник „Взгляд”. Според компанията негативната тенденция ще продължи и през 2009 г.

В същото време от холдинга прогнозират, че интернет рекламата в най-малка степен ще бъде засегната от забавянето на темпа на ръст на рекламния пазар. Според изследването рекламодателите ще увеличават своя дял в интернет рекламата.

В началото на годината от Рамблер Медиа, които са под контрола на милиардера Владимир Потанин, прогнозираха, че ръстът на интернет рекламата в Русия за 2008 г. ще бъде 50% и ще достигне около 400 млн. долара, като съотношението между текстовата и графичната реклама ще е приблизително 1:1.

Специално за себе си от компанията прогнозират, че ще имат снижение на приходите за четвъртото тримесечие на годината, особено в сегмента на банер рекламата, което ще доведе до спад на печалбата под прогнозираната за цялата 2008 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:17 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още