IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Свободно падане на печалбата на Lenovo за тримесечието

По-слабите резултати от очакванията обаче не спират амбициите на Lenovo за бъдещо развитие, носят се слухове за евентуална сделка с Fujitsu

17:56 | 07.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Свободно падане на печалбата на Lenovo за тримесечието

Китайският производител на компютри Lenovo отчете спад от 78% на нетната си печалба за второто фискално тримесечие спрямо същия период на предходната година, предава AP.

Резултатът за трите месеца до края на септември възлиза на 23,44 млн. долара. Средните очаквания на пазара бяха за 92 млн. долара.

Компанията, която е четвъртият по големина играч на пазара в световен мащаб, предупреди, че ще задейства план за преструктуриране, който може да се превърне и в социален план, т.е. най-вероятно ще има съкращения.

От компанията обаче казват, че ще избегнат по-нататъшни сътресения, които биха могли да се очакват от забавяне на търсенето от САЩ, защото по-голямата част от продажбите им се осъществяват на развиващите се пазари.

Продажбите за изминалото тримесечие остават стабилни и бележат ръст от 0,4% до 4,33 млрд. долара. От тях 1,9 млрд. са генерирани в Китай, което представлява ръст от 11% на годишна база. В Северна и Южна Америка има спад от 4%, а в региона на Тихоокеанска Азия (без Китай) продажбите падат с десет на сто.

По-слабите резултати от очакванията обаче не спират амбициите на Lenovo за бъдещо развитие. Скорошната раздяла между Fujitsu и Siemens може да предложи на компанията нова възможност за растеж. Според слуховете китайският производител има намерение да се опита да се сдобие с част от бизнеса на бившата съвместна компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още