IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 3 млн. лв. са приходите от билбордове по пътищата в страната за 2007

На автомагистрали и републикански пътища от първи клас са поставени 3300 съоръжения, за експлоатацията им са платени такси в размер на 2,946 млн. лева

13:45 | 31.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Над 3 млн. лв. са приходите от билбордове по пътищата в страната за 2007

Национална агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) е издала през 2007 г. 4898 разрешителни за изграждане на рекламни съоръжения край пътища в страната, за експлоатацията им са събрани 3,151 млн. лева. Това каза министър-председателят Сергей Станишев в отговор на депутатски въпрос относно рекламните билбордове по българските магистрали.

На автомагистрали и републикански пътища от първи клас са поставени 3300 съоръжения, за експлоатацията им са платени такси в размер на 2,946 млн. лева. Рекламните съоръжения разположени на втори и трети клас пътища са 1580. От тези, които ги експлоатират са събрани такси в размер на 204 хил. лева, каза Станишев.

Той допълни, че в обхвата на автомагистрала „Тракия“ на територията на Софийска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска област се експлоатират 694 рекламни съоръжения, за които през миналата година са събрани почти 1 млн. лева. Таксите, които се събират от Национална агенция „Пътна инфраструктура“, са преведени в републиканския бюджет.

Станишев допълни, че ще разпореди на председателя на НАПИ в агенцията да направят икономически анализ за това дали сумите са достатъчни от гледна точка на икономическата целесъобразност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още