IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Първи поглед към следващата операционна система на Microsoft - Windows 7

Като цяло Windows 7 ще се опита да избегне недостатъците на Vista и да бъде по-бърз и лесен за употреба

16:37 | 29.10.08 г.
Първи поглед към следващата операционна система на Microsoft - Windows 7

Windows 7, следващата операционна система на Microsoft Corp., ще стигне до потребителите в началото на 2010 г. Някои детайли около нея обаче бяха разкрити още във вторник, съобщи AP. Ето и основните от тях:

Лента със задачи: Планират се по-малко бутони и по-бързо превключване между програми и файлове. С десен клик върху иконата на дадена програма ще се показват последните документи или ключови характеристики.

Предупреждения: Потребителите ще имат възможност да виждат по-малко от дразнещите забележки, предупреждения и изскачащи прозорци.

Работа в мрежа: Целта е по-интуитивно и автоматизирано присъединяване към безжични домашни мрежи, както и по-лесно споделяне на файлове между компютрите.

Съвместимост: От Microsoft целят да постигнат по-добра съвместимост на Windows 7 с програми и устройства.

Като цяло плановете са Windows 7 да бъде по-бърз и лесен за употреба и да избегне недостатъците на Windows Vista, които отчуждиха много потребители на софтуера, който е инсталиран на 90% от компютрите в света.

Windows Vista срещна много критики заради слабата си съвместимост с други устройства. От стартирането на операционната система през януари миналата година са продадени над 180 млн. лиценза, но служители на Microsoft, цитирани от Ройтерс, споделят, че в софтуерът не е постигнал планираните цели.

Тестова версия на Windows 7 се очаква в началото на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още