IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Yahoo с ръст, печалбата пада

Плановете на компанията за справяне с проблемите обнадеждиха инвеститорите

10:27 | 22.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Yahoo с ръст, печалбата пада

Акциите на търсачката Yahoo отчетоха ръст от 8 на сто въпреки отчетеното понижение на печалбата за тримесечието, благодарение на плановете за съкращаване на най-малко 10 на сто от работната сила с цел спестяване на разходи, съобщи Ройтерс.

Планираните съкращения на над 1500 служители се добавят към съкратените около 1000 позиции през февруари. От компанията са съобщили, че са готови още съкращения на служители и разходи през 2009 г., ако икономическата ситуация продължи да се влошава.

От компанията очакват да намалят разходите си с около 400 млн. долара до края на 2008 г.

Съкращенията засягат най-вече страните, в които работната ръка е по-скъпа.

Печалбата за третото тримесечие е паднала до 54,3 млн. долара, или 4 цента на акция, спрямо 151 млн. долара, или 11 цента на акция, година по-рано. Ако се изключат еднократните разходи като тези за консултации във връзка с опита за придобиване от страна на Microsoft, печалбата за тримесечието е в размер на 123 млн. долара.

Yahoo има проблеми заради намалените рекламни разходи на компаниите не само в САЩ, но и в Европа и Азия.

Акциите на компанията добавиха 7,7 на сто до 13 долара след края на редовната сесия, след като затвориха със спад от 6,1 на сто до 12,07 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още