IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петрол ще ползва мрежата на Мобилтел за виртуалния си мобилен оператор

Услугата представлява предплатен пакет, който ще се ползва само за разговори и кратки текстови съобщения

10:51 | 20.10.08 г.
Петрол ще ползва мрежата на Мобилтел за виртуалния си мобилен оператор

Петрол АД ще ползва мрежата на Мобилтел АД за виртуалния си мобилен оператор, стана ясно на пресконференция днес.

В петък от дистрибутора на горива съобщиха, че до броени дни ще стартират в цялата страна мобилен оператор, наречен Petrol Mobile.

„Изградихме услуга, която се характеризира с термина „виртуален мобилен оператор“, или оператор, който предлага услугите си, използвайки мрежата и покритието на традиционните мобилни оператори. Под четвърти мобилен оператор имахме предвид четвърта компания, която ще предлага мобилни услуги, затова съзнателно не сме употребили думата „лиценз“ в съобщението до медиите“, заяви на пресконференцията Светодар Йосифов, директор „Маркетинг и реклама“ в компанията.

Услугата представлява предплатен пакет, който ще се ползва само за пренос на глас (разговори) и кратки текстови съобщения (SMS) без допълнителни услуги като MMS, достъп до интернет и др. Това е така, защото компанията се насочва към потребителски слоеве с по-ниски доходи като например студенти и пенсионери.

Стойността на услугата ще бъде еднаква към всички оператори в страната, т.е. въведена е така наречената плоска тарифа.

Цената за една минута разговор ще бъде 29 ст. с ДДС, а за едно съобщение – 12 ст. с ДДС. Общата цена на пакета е 7,68 лв.

От средата на тази седмица SIM-картата на Petrol Mobile ще бъде в търговската мрежа на Петрол.  Плановете са в бъдеще продуктът да има национална дистрибуция във всички търговски обекти, които предлагат продукти от този тип.

Префиксът е 098.

През лятото участие в търга за четвърти GSM оператор заявиха осем компании, сред които Транс телеком - WiMAX оператор, собственост на Петрол холдинг. Впоследствие обаче от Комисията за регулиране на съобщенията обявиха, че прекратяват търга. Причината бе, че заявление за участие в изисквания срок е подало само едно дружество - „Телко“, в чиито документи освен това имало и непълноти.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още