IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рекламни агенции ползват „назаем“ интереса, привлечен от финансовата криза

Продукти, несвързани в финансовата индустрия, все по-често се рекламират в контекста на икономическата криза

09:22 | 16.10.08 г.
Рекламни агенции ползват „назаем“ интереса, привлечен от финансовата криза

Вече повече от година банки застрахователни компании и борсови посредници провеждат кампании, свързани с темата за хаоса на финансовите пазари. Сега те вече не са единствените, пише International Herald Tribune.

Доставчиците на продукти, несвързани с финансите, влизат в действие с реклами, чиято цел е да се възползва от вниманието, обръщано от публиката на Уол Стрийт и кредитната криза.

„Животът е болка. Смехът е помощ“ е темата на онлайн кампанията на HBO Video, която продава DVD-та с комедийни сериали. Кампанията цитира няколко ситуации, които изискват чувство за хумор. Една такава е например: „Инвестирахте във взаимен фонд. Неговата стойност пада по-често от прохождащото ви дете.“

Друг пример е веригата за облекло Brooks Brothers, която прави препратка към своя реклама от 1942 г., гласяща „Струва си да купувате от Brooks Brothers, защото най-икономичните дрехи са издържливите.“ Сегашната реклама на компанията звучи така: „Точно както се казваше в нашата реклама от 40-те, в тези несигурни времена Brooks Brothers е все още инвестицията, на която можете да се доверите.“

Новото течение реклами използва маркетингова стратегия, при която „назаем“ се ползва вниманието, което друг продукт привлича. Тази тактика цели да спечели интерес към дадена марка с помощта на важни и актуални събития.

Рекламите, които по някакъв начин се самообвързват с финансови новини, обаче може да са доста рисковани, защото загубите на пари или работа не са нещо, което трябва да се осмива.

„Границата е много тънка“, казва Дийн Кръчфилд, маркетинг консултант от Ню Йорк. От една страна, хората изпитват затруднение, но, от друга - толкова голяма възможност не е за изпускане, казва той.

Най-добрият подход е да установите дали рекламата постига желания ефект във вашата таргет група, преди да сте стартирали кампанията. В противен случай тя може да се обърне срещу вас, допълва Кръчфилд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още