IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще позволят филмовите реклами по време на „Оскарите“

Въпреки че през последните години „Оскарите“ са засегнати от спад в рейтинга, програмата все още привлича много рекламодатели

16:35 | 09.10.08 г.
Ще позволят филмовите реклами по време на „Оскарите“

За първи път от началото на 50-те години насам филмовите студия ще имат възможност да рекламират филмови продукции по време на излъчването на 81-вото годишно издание на „Оскарите“, пише Adweek.

Рекламирането на филми по време на церемонията по връчване на наградите „Оскар“ отдавна е било забранено поради опасения, че по този начин филмовите компании се опитват да повлияят на крайните резултати от награждаването. Тази седмица обаче организаторите са решили да позволят рекламирането на филми, но при доста ограничаващи условия.

Въпреки че през последните години „Оскарите“ са засегнати от спад в рейтинга, програмата все още привлича много рекламодатели.

Филмовите компании обаче ще трябва да преминат през няколко препятствия.

За да се разграничат рекламираните от номинираните филми, няма да е разрешено рекламиране на филм с номинация за награда, както и продължения или предходни части на филма.

Ще е забранено да се рекламират и филми, които в момента се излъчват, като само продукции, чиито прожекции ще стартират през последната седмица на април или по-късно ще могат да получат рекламен спот.

В рамките на един спот ще може да се рекламира само един филм.

Думи като „оскар“ и „академични награди“ няма да могат да се съдържат в рекламите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още