IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google и Yahoo отложиха партньорството си

Двете компании още не са получили одобрение от страна на регулаторните органи

09:47 | 07.10.08 г.
Google и Yahoo отложиха партньорството си

Интернет компаниите Google Inc и Yahoo Inc са взели решение да отложат стартирането на обявеното по-рано партньорство в сферата на реклама при търсене, съобщи Ройтерс.

Двете компании са аргументирали решението си с това, че министерството на правосъдието на САЩ още не се е изказало окончателно по сделката.

„Когато през юни обявихме рекламното си споразумение с Yahoo, решихме да отложим старта му до октомври, за да дадем време на регулаторните органи да проучат детайлите. Тъй като още ги обсъждаме с Министерството на правосъдието, се съгласихме на кратко отлагане, докато това обсъждане не приключи“, пише в съобщение на Google.

Според източник на агенцията отлагането се очаква да продължи по-малко от месец, като все още се разглежда възможността това да стане през октомври.

Сделката позволява на Google да продава реклама за някои от рекламните площадки на Yahoo и не се радва на одобрението на рекламодателите, които се опасяват от по-високи цени.

Пазарният дял на Google при търсенето в интернет нарасна до 63% през август, докато този на Yahoo се сви до 19,6%, а на Microsoft Corp падна до 8,3%, по данни на comScore Inc.

Обявената през юни сделка се възприе като опит да се попречи на Microsoft да придобие Yahoo, като донесе допълнителни 800 млн. долара годишни приходи на Yahoo.

Според юрист, специализиран в антимонополни дела, отлагането вероятно не е добър знак за двете компании.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 19.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още