IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК все пак разреши сделката за Кейбълтел и Виком България

Купувач е холандската компания, която е собственик на Евроком Кабел Мениджмънт България

13:58 | 02.10.08 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК все пак разреши сделката за Кейбълтел и Виком България

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че разрешава на холандската компания FN Cable Cooperatief U.A., Амстердам да придобие контрол върху Кейбълтел ЕАД, София и предприятията, върху които упражнява контрол, както и Виком България АД, София и предприятията от групата му.

FN Cable Cooperatief U.A. контролира непряко FN Cable Holdings B.V – собственик на целия издаден капитал на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД. През юли предвидената сделка беше спряна от регулаторния орган с аргумента, че те би довела до монополно положение на разглеждания пазар.

Сега от КЗК казват, че сделка все пак ще има и че тя ще засегне трите основни пазара по предоставяне на услугите „платена телевизия”, „достъп до интернет” и „фиксирана телефония”. „Концентрацията ще създаде благоприятни възможности за развитие и ще повлияе положително пазарите на „достъп до интернет” и „фиксирана телефония”, се посочва в днешното съобщение на комисията.

Анализът й сочи, че към момента на извършване на концентрацията, новият участник на пазара по предоставяне на „платена телевизия” ще придобие господстващо положение. От регулатора обаче смятат, че предвид бързото развитие и навлизане на нови технологични решения в скоро време се очаква да настъпят промени и преструктуриране на пазара в посока увеличаване дела на доставчиците на цифрова и интернет телевизия.

В момента собственик на Кейбълтел и Виком България е регистрираната във Великобритания Rumford Alliance Limited.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още