IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MGM Resorts отправи оферта за придобиването на шведската LeoVegas

Гигантът има апетит към бизнеса със спортни залагания

10:38 | 02.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Roger Kisby/Bloomberg</em></p>

Снимка: Roger Kisby/Bloomberg

Гигантът MGM Resorts International предложи да придобие шведската компания за онлайн игри LeoVegas за около 607 млн. долара, което проправя пътя на американския оператор на казина да разшири присъствието си в Европа, предава Ройтерс.

Офертата на MGM е за 61 крони (6,20 долара) на акция в брой, което представлява 44,2% премия спрямо цената, на която акциите на LeoVegas приключиха борсовия ден в петък – 42,32 крони.

MGM се опитва да спечели от пазара на спортни залагания чрез съвместното си предприятие BetMGM, което по-рано тази година прогнозира над 1,3 млрд. долара приходи за 2022 г., след като коронавирусната пандемия тласна нагоре търсенето на онлайн игри.

„Постигнахме значителен успех с BetMGM в САЩ, а с придобиването на LeoVegas в Европа ще разширим нашето присъствие в онлайн гейминга в световен мащаб“, обяви главният изпълнителен директор на MGM Resorts Бил Хорнбъкъл.

LeoVegas, която има лицензи на осем места, предимно в скандинавските страни и в други части на Европа, твърди, че е препоръчала на акционерите си да приемат предложението на MGM.

Периодът за приемане на офертата ще започне през юни и ще изтече около август 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още