IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пощенска банка отново подкрепя родния бизнес

Иновативни компании от различни сфери участват в програмата за растеж Dare to Scale на Endeavor

15:44 | 08.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Колко е нужно да бъдеш успешен? Дванадесет компании, които вече са се доказали на местния пазар, започват своя път към световните пазари благодарение на програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale и партньорството на Пощенска банка, Софтуер Груп и ИАНМСП.

И макар голяма част от тях да са в изключително динамичния сектор на информационните технологии, всеки има различен отговор на този въпрос. За някои това е уникалния бизнес модел, за други - нова пазарна ниша, иновативен продукт, технологично решение за повишаване на ефективността или така важното в наши дни „клиентско преживяване“.

„Виждаме огромен потенциал във всяка една от компаниите във второто издание на Dare to Scale. Те имат всичко, от което се нуждае един успешен предприемач – опит, енергия, визия, доверието на клиентите и на обществото. Нашата роля, както и на нашите партньори от бизнес-акселератора е да ги подкрепим и да им дадем подкрепа за нови хоризонти. Отговорността и удоволствието да бъдем до тях, докато създават бъдещето на българската бизнес екосистема, са изключителни“, коментират от Пощенска банка.

Всяка от компаниите в Dare to Scale има доказан продукт или услуга на пазара, реализиралa e оборот от поне 200 000 лв. за 2019 г., броят на служителите ѝ не надвишава 150 души и най-важното – бизнесът ѝ e с потенциал за глобален растеж.

Четири от тях работят в софтуерната сфера с различен профил, целеви пазар и услуга. APIHawk създават специализиран софтуер за автоматизация и фактуриране за хостинг и телекомуникационни компании. RPA Consulting разработват решения за роботизирана автоматизация на бизнес процеси (RPA), още познати като софтуерни роботи с цел максимална оптимизация на ежедневните повтаряеми задачи във всеки бизнес. Abilitics създават чатбот решения, адаптирани към нуждите на бизнеса или институциите. Checkout X създават checkout решение за онлайн търговия, подобряващо клиентското преживяване, с доказан ефект върху повишаване на продажбите.

Две компании предлагат цялостни ИТ системи и решения. Това са Develiot, които разработват сензори и системи за измерване, оценка, визуализация и анализ на качеството на въздуха и консумацията на водни ресурси за индустриални и обществени цели и Infinite Solutions. Последните са регистрирани в Скопие и предлагат услуги за разработване на софтуерни и инженерни решения за партньори в ЕС и Югоизточна Европа.

Три компании предлагат услуги от областта на финансите, продажбите и рекламата, но комбинирани със силата на технологиите. Out2Bound предоставят outsourcing на продажби за ИТ компании, като консултират стратегически и помагат оперативно на български технологични компании да подобряват продажбения си процес и резултати. Iuvo развиват P2P лендинг платформа, която позволява да се закупуват части от кредити, отпуснати от регистрирани небанкови финансови институции. SEOMAX предоставят услуги по разработване и управление на дигитални канали и реклама.

Ardes.bg развиват успешно търговия с компютърна и офис техника със силно онлайн присъствие и няколко магазина в големите български градове. Inox предлагат инженерни услуги в областта на металообработването – проектиране, разработване, конструиране, производство и монтаж, както и поддръжка на нестандартни машини и съоръжения, спрямо производствените нужди на клиента. А Trastena са популярни производители на уникално вино от био малини, отглеждани в България.

Oт септември до декември 2020 г. oснователите на компаниите, участващи в Dare to Scale, ще участват в специализирани обучения и ще работят с индивидуален ментор от мрежата на Endeavor, като ще имат възможност да се запознаят с основните играчи в предприемаческата екосистема по време на обученията и съпътстващите ги събития. Програмата ще приключи с Demo Day за презентиране на всеки от бизнесите пред жури от утвърдени бизнес лидери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още