IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране ADDITIVE DAYS

Събитието ще се проведе на 22-23 февруари в София и е със задължителна безплатна регистрация

12:37 | 10.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране ADDITIVE DAYS

На 20-23 февруари предстои второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се проведе под мотото “Beyond the hype”. Целта на събитието е да представи най-доброто и най-новото от света на 3D технологиите, да даде равен достъп до иновациите на всички заинтересувани и да проправи пътя на технологията на нашия пазар. Конференцията е насочена както към представители на бизнеса, научните и образователни среди, с цел създаване на среда за колаборации и обмяна на опит, но също така и към масовата аудитория, за да отговори на всички въпроси свързани с приложенията и ползите от технологията.

С второто издание на конференцията организаторите искат да наблегнат и на темата за устойчивостта и да разкажат защо реално „добавянето“ като процес и технология, всъщност означава намаляване и оптимизация на текущите процеси.

Additive Days 2020 ще се проведе в София Тех Парк и включва 4 модула. Конферентната част ще се проведе на 21 и 22 февруари ще представи лектори от цял свят, които ще запознаят аудиторията с различни аспекти на 3D принтирането – от приложенията в медицината, пред тенденциите за бъдещето и ползите за устойчивото развитие и още много интересни теми. Специални работилници ще се провеждат от 21 до 23 февруари, като ще дадат шанс на всеки, който желае, да се докосне до технологията, а изложбата ще представи интересни проекти от цял свят.

Не на последно място, конференцията дава възможност на представители на бизнеса да обменят опит и контакти на експо зоната, където ще бъдат представени най-големите компании в страната и водещи компании от чужбина, които утилизират 3D технологиите.

Организаторите вече представиха първото световно име, което ще се включи в конференцията с панел посветен на тенденциите в адитивното производство. Това е Алкаиос Борниас Варотсис – водещ експерт в областта на развойната дейност в 3D принтирането. Той има докторска степен по Адитивно производство от Университета Лофбъро във Великобритания, а в момента е консултант на свободна практика, обучаващ на малки и средни предприятия относно ползите и предимствата на 3D принтирането.

Очаквайте скоро още информация относно програмата, лекторите и темите, които ще можете да чуете на Additive Days 2020. А дотогава не пропускайте да се регистрирате тук: https://www.eventbrite.com/e/additive-days-2020-tickets-85760444799?aff=med

Регистрацията е задължителна и безплатна.

(ВАЖНО: Ако сте направили резервация за старите дати през 2019, то тя е валидна и за февруари)

Следете актуална информация на www.additivedays.com или във Фейсбук тук.

***

За Additive days:

Additive Days е международно събитие, организирано от B2N и партньори. Събитието се фокусира върху бързоразвиващия се сектор на 3D принтирането и неговите приложения в разнообразни бизнес сектори. Additive Days цели да създаде среда за срещи на хора от производството, дистрибутори, инженери, дизайнери, архитекти, представители на медицинска индустрия и фенове на технологията от цяла Югоизточна Европа. Конференцията има амбиция да се превърне в традиционно ежегодно мероприятие, хъб за срещи на хора, които се вълнуват от темата на 3D принтирането, място, където да се представят новите тенденции и да се разглеждат най-важните развития, възможности и предизвикателства пред технологията. Събитието включва демонстрации на последните постижения на технологията от прецизно селектирани водещи брандове. В рамките на Additive days, водещ елемент е диалога с публиката и нейното активно участие в панелите – чрез диалог, чрез уъркшопи и изложбена част.

През 2018 се проведе първото издание на Additive Days, което бе посетено от над 400 души, с разнообразен профил – от фенове на технологиите и любители студенти, до представители на бизнеса и мениджъри на високо ниво, инженери и дизайнери, хора от сферата на образованието. Амбицията на Additive Days е да продължи да се развива като форум, отворен за всички, които се вълнуват от 3D технологиите.

За B2N:

Би Ту Ен ООД е водеща компания във вноса и разпространението на 3D технологии в България и на Балканите. Фирмата е официален дистрибутор на Ultimaker, Formlabs, MarkForged, BigRep, Delta WASP, Artec Group, Altair solidThinking и др. висококачествени производители от света на 3D индустрията.

През 2014 г. учредителите създават първият български шоурум и онлайн магазин за 3D оборудване и цялостни решения от света на 3D принтирането, 3D дигитализацията и 3D моделирането.

В момента Би Ту Ен разполага с два представителни шоурума в София и Пловдив и мрежа от локални дилъри в Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватска, Словения и Кипър, където могат да се открият най-качествените 3D принтери, скенери, софтуер, консумативи и резервни части.

Фирмата консултира множество предприятия в приложението на 3D оборудването в сферите изкуство, дизайн, прототипиране, инженерен дизайн, образование и развойна дейност. Високотехнологичните решения на Би Ту Ен се имплементират успешно в широк спектър от браншове – от денталната индустрия и медицината, през хранително вкусовата промишленост до автомобилостроенето.

Освен доставките и инсталацията на оборудване, Би Ту Ен предлага разнообразни обучения по моделиране, принтиране и приложение на адитивното производство, свързани с успешното развитие на всяко предприятие с поглед към четвъртата индустриална революция - Industry 4.0.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още