IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoPro е оптимист за третото си тримесечие

Прогнозата на компанията доведе до 17% ръст на стойността на акциите ѝ

17:11 | 07.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американският производител на екшън камери GoPro обяви, че се очаква приходите и брутният му марж за третото тримесечие да са в горния диапазон на предварително обявените стойности, пише CNBC.

Борещата се с проблеми компания очаква приходите ѝ за третото тримесечие да достигнат диапазона от 290 до 310 млн. долара, докато брутният марж ще е в между 36% и 38%.

Освен това GoPro прогнозира печелившо трето тримесечие, което не е осчетоводено по американските счетоводни стандарти (non-GAAP).

Новините първоначално изпратиха книжата на GoPro със 17% нагоре преди старта на борсовата търговия.

През втората половина на годината компанията ще пусне две нови камери. По думите на главния оперативен директор Си Джей Проубър Hero 6 ще се появи преди празниците, а сферичната камера Fusion ще бъде на пазара преди края на годината.

На 3 август компанията отчете по-малка от очакваното загуба за второто тримесечие и по-високи от очакваното приходи за периода.

В резултат на новините книжата на GoPro тогава увеличиха стойността си с 27 на сто в рамките на следващите три дни. Но от достигането на най-високата си стойност на 8 август насам, акциите загубиха повече от половината от този ръст към затварянето на борсата в сряда.

Книжата за пръв път се оказаха под силен натиск преди две години. Това се случи след серия от грешки, включително отлагането на старта на дрона Karma и производствените недоразумения с камерата Hero5.

„В по-общ план, дори отвъд това тримесечие, се радваме на наистина силно потребителско търсене на нашите продукти и успешно реформираме бизнеса си“, коментира Проубър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още