IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зукърбърг стана баща за втори път, но губи ценен кадър за компанията

"Момчето вундеркинд" на Facebook Майкъл Сейман отива в Google

10:01 | 29.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг излиза в бащинство, след като той и съпругата му Присила Чан посрещнаха втората си дъщеря, пише Bloomberg.

Те са кръстили бебето Огъст, обяви Зукърбърг в публикация в социалната мрежа в понеделник.

Същевременно компанията се сблъсква с проблем. Майкъл Сейман, който е бил назначен за стажант в компанията още като 17-годишен, а на 18 години получава работа на пълен работен ден като инженер, напуска компанията. "Момчето вундеркинд", както го наричат, отива в Google на Alphabet. Сейман навърши 21 години тази седмица.

Във Facebook той беше продуктов мениджър, който помогна на социалната мрежа да разбере как неговото поколение използва телефони. Сеймън беше съветник по експерименталните продукти за тинейджъри и имаше важна роля в подпомагането на директорите да разбират тенденциите. В Google младежът ще бъде продуктов мениджър за Assistant, гласово базирана услуга, изградена върху базата от данни на търсачката.

Assistant е топ приоритет за главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай. В момента интернет гигантът работи по интегрирането на този инструмент в редица от продуктите на фирмата и в устройствата на други компании, но се сблъсква със сериозна конкуренция от Alexa на Amazon и Siri на Apple. Google потвърди официално, че Сейман е нает в екипа на Assistant.

Facebook открива Сейман, който се учи сам да прави мобилни приложения на 13-годишна възраст, защото той използва инструментите за разработчици на компанията. По време на стажа си той се среща лично с главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг.

В публикация в социалната мрежа, в която обявява напускането си, Сейман коментира, че се е научил да програмира, като е гледал обучителни видеа в Google.

„На лично ниво, виждам Assistant като възможност за Google да намали бариерата за навлизане на деца/тинейджъри да се учат как да програмират – и ги насърчава да изследват света на компютърните науки по начини, които са смятали за невъзможни“, пише той.

Сейман посочва още, че Зукърбърг е бил „невероятно вдъхновение“ за него и е било „абсолютно удоволствие да работи с него“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още