IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google търси начини да монетаризира търсенето на изображения

Без да вдига много шум концернът е придобил стартъпа Undecidable Labs

12:22 | 15.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Без да вдига много шум през октомври Google е придобила Undecidable Labs, стартъп, основан от бивш директор на Apple, който се фокусира върху превръщането на онлайн търсенията в покупки, твърди източник, запознат със сделката, цитиран от Bloomberg.

Придобиването предполага, че Google, най-голямото подразделение на Alphabet, прави по-сериозни опити да превърне своята огромна онлайн библиотека от изображения в източник на приходи.

По-ранните усилия в тази посока имаха смесени резултати за Google. Мобилните разплащания на компанията все още не се радват на значителен успех. Нейната услуга за сравнения на предложения за покупка обаче успя да привлече вниманието на рекламодателите.

Кейти Едуардс, основател на Undecidable Labs, сега управлява инженерните процеси и развитието на продукти за търсене на изображения в Google, посочва говорителката на интернет гиганта, без да разкрие повече подробности.

Базираната в Сан Франциско Undecidable Labs е набрала под 1 млн. долара финансиране, твърди източник, запознат със стартъпа. Той е пожелал да остане анонимен.

Едуардс е прекарала две години като директор по инженерните въпроси в Apple, след като производителят на iPhone придобива нейната търсачка за приложения Chomp през 2012 г. В началото на 2015 г. Едуардс създава Undecidable Labs, която все още не е представила собствен продукт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още