IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се радва на бум на броя нови абонати за тримесечието

Компанията все още има амбициите да излезе на китайския пазар, но не знае кога ще се случи това

09:26 | 18.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Netflix е привлякла с 50% повече абонати от очакваното през третото тримесечие, след като оригинални сериали, като „Stranger Things”, са привлекли международните зрители и са задържали американските въпреки покачването на цените.

Новината доведе до 20% скок в цената на акциите на компанията по време на следборсовата търговия в понеделник, предава Ройтерс. Книжата на компанията завършиха борсовата сесия на цена от 99,80 долара, а малко по-късно тя скочи до 119,82 долара.

С тези данни концернът успя да сложи край двумесечния тренд на разочароващ ръст на броя абонати. 

Netflix е привлякла 3,20 млн. абонати в международен план през третото тримесечие, което е значителен ръст спрямо 2,01 млн., каквато беше средната прогноза на анализаторите.

В САЩ услугата има 370 хил. нови абонати за периода, докато анализаторите очакваха 309 хил. според компанията за проучвания FactSetAccount.

Като цяло Netflix има около 85 млн. плащащи абонати.

Видео услугата разшири бизнеса си на повече от 130 пазара по целия свят, включително в повечето големи страни без Китай. В понеделник тя обяви, че се отказва от плана си да стартира услугата си в Китай в краткосрочен план. Компанията заяви, че все още се надява „евентуално“ да пусне платформата си в азиатската страна. 

Приходите за третото тримесечие са нараснали с 31,7% до 2,29 млрд. долара.  

Междувременно Netflix планира да продължи да инвестира в създаването на оригинални и лицензирани телевизионни предавания и филми. Разходите за съдържание ще нараснат до 6 млрд. долара през следващата година, което е с 1 млрд. долара повече от тези през 2016 г.

Netflix се сблъсква със забавяне на растежа на броя нови абонати в САЩ, тъй като пазарът узрява. Освен това плановете ѝ за покачване на цените на услугата ѝ в САЩ  предизвикаха опасения, че тя няма да постигне целите, които си е поставила. Същевременно услугата се сблъсква с конкуренция в лицето на Hulu и Amazon.com.

Но компанията обяви, че очаква да привлече 1,45 млн. нови абонати в САЩ през текущото тримесечие. Средната прогноза на анализаторите е за 1,27 млн. абонати според FactSet StreetAccount.

На международните си пазари Netflix очаква да привлече 3,75 млн. абонати през това тримесечие, в сравнение със средната оценка за 3,32 млн. абонати.

Infographic: Netflix Posts A Strong Q3 | Statista

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още