IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twilio се насочва смело към IPO точно преди референдума във Великобритания

Пазарите обикновено са много чувствителни към подобни събития и компаниите са особено внимателни кога се листват на борсата

19:18 | 22.06.16 г.
Twilio се насочва смело към IPO точно преди референдума във Великобритания

Доставчикът на софтуер за комуникации Twilio се очаква да достигне първично публично предлагане в САЩ в размер на 140 млн. долара в сряда. Това е рядък технологичен пазарен дебют, който се случва само ден преди във Великобритания да се проведе референдум за това дали страната трябва да остане в Европейския съюз (ЕС), предава Ройтерс.

Софтуерът на Twilio се използва от големи компании като Uber и позволява на шофьорите да говорят с клиентите и да им изпращат съобщения, без да разменят реална информация за контактите си.

От своя страна първичните публични предлагания (IPO) са силно податливи на пазарните колебания, тъй като инвеститорите се опитват да оценят новите акции, а американският фондов пазар е особено волатилен заради гласуването за Brexit в четвъртък.

Притесненията около референдума допринесоха за сътресенията в Индекса за пазарна волатилност, който измерва доколко са нервни инвеститорите. Миналия понеделник той скочи с 23%.

Миналата седмица технологичната фирма PSAV отложи своето IPO в САЩ, позовавайки се на неблагоприятните пазарни условия. Производителят и доставчик на хранителни продукти AdvancePierre Foods също е променил плановете си за листване на борсата тази седмица, твърди източник, запознат с въпроса, който е пожелал анонимност. Компанията не е открита веднага за коментар по темата.

И все пак източници, близки до Twilio, твърдят, че фирмата е получила топло посрещане от инвеститорите миналата седмица. Базираната в Сан Франсико компания, чийто бизнес е фокусиран най-вече в САЩ, е малко вероято да бъде засегната, ако Великобритания напусне Европейския съюз. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още