IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony отлага обявяването на годишната си прогноза заради земетресението

Компанията продължава да оценява щетите, нанесени върху нейната производствена единица в Кумамото

14:51 | 22.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският технологичен концерн Sony заяви, че ще отложи обявяването на прогнозата за фискалната си година, завършваща през март 2017 г., тъй като продължава да прави оценка на щетите, което земетресението на южния остров Кюшу нанесе на нейните съоръжения, предава Bloomberg.

Sony предупреди, че няма да разкрие прогнозата си, когато обяви своите финансови резултати на 28 април. Вместо това ще я представи през май. В четвъртък компанията отчете печалба за миналата фискална година, която се оказа под прогнозата, която сама направи по-рано. Това отчасти се дължи на забавянето на световното търсене на смартфони и компоненти, които Sony продава.

Операциите на технологичния център Кумамото остават спрени, тъй като има нанесени щети върху сградата и част от производственото оборудване, разкри Sony. Заводът е едно от основните места, на които компанията произвежда сензори за изображения, ползвани в цифровите фотоапарати, камерите за сигурност и устройствата с микродисплеи. Sony заяви, че щетите от земетресението могат да имат отрицателно въздействие върху нейния бизнес с устройства и продукти за показването на изображения.

Sony разчита на сензорите за изображения, които доставя на клиенти като Apple, за да насърчи печалбата си. Същевременно главният изпълнителен директор Казуо Хираи измества фокуса от потребителската електроника към чиповете, видео игрите и филмите. Забавянето на пазара на смартфони ще тества способността на компанията да генерира печалба от конзолите PlayStation 4, стрийминг услугите и другите си предложения.

Акциите на компанията отбелязаха 1,7% спад в петък, достигайки цена от 3017 йени. 

Още по темата - във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още