IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber си партнира със стартъпа за превози с хеликоптери за фестивала Coachella

Желаещите могат да си поръчат превоз до събитието с хеликоптер на цена под 700 долара

11:20 | 25.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Стартъпът за превози Blade, известен като „Uber с хеликоптери“, предлага специална услуга за хората, които искат да посетят фестивала Coachella Valley Music and Arts през април, пише Business Insider.

За 695 долара за място, стартъпът ще превозва хора от летище Van Nuys до Палм Спрингс, в близост до мястото, на което ще се проведе събитието. Желаещите могат да платят и 4170 долара за ползването на цял хеликоптер с шест места.

Пътуването от Лос Анджелис до Палм Спрингс, което е близо 210 км, би отнело няколко часа с кола, в зависимост от трафика. През 2015 г. рекорден брой хора посетиха Coachella – 198 хил. Тогава събитието се проведе в два уикенда през април.

Полетите с хеликоптера ще отнемат само 55 минути, твърди главният изпълнителен директор на Blade Роб Уейзентал.

Когато гостите пристигнат в Палм Спрингс, те могат да си починат в специалната зона на Blade, където могат да се насладят на пълен бар с Casa Amigos Tequilla на Джордж Клуни.

Освен това Blade си партнира с Uber за предоставянето на транспорт от и до зоните за почивка на Blade до летище Van Nuys и Палм Спрингс. Цената на превоза с Uber ще е 695 долара, а шофьорите могат да закарат багажа на пътниците директно в хотела.

Хората, които искат да опитат услугата, могат да резервират пътуването си посредством приложенията на Blade и Uber. Полетите ще се извършват от 25 март до края на Coachella – 24 април.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още