IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alphabet придоби стартъпа Bebop Technologies

Компанията е платила 380 млн. долара в акции

14:09 | 05.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Alphabet плати 380 млн. долара за придобиването на стартъпа Bebop Technologies, основан от един от директорите на компанията майка на Google Даян Грийн, сочат документи, цитирани от Wall Street Journal.

Данните показват, че компанията майка на Google е предложила във връзка с придобиването 380 млн. долара в свои акции на 17 декември.

Грийн, която е добре познат предприемач от Силициевата долина, е получила акции от Alphabet на стойност 148 млн. долара в рамките на сделката, сочат документите. Тя планира да дари книжата на „донорски фонд“, посочва Alphabet. Това е инструмент за благотворително даряване на данъчните ползи и е свързан с контрола върху самите дарения

Даян Грийн е член на борда на директорите на Alphabet от 2012 г. насам. В рамките на сделката за Bebop тя е обявена за старши вицепрезидент, който съблюдава бизнеса на Google с облачни услуги, който в момента изостава спрямо този на Amazon.com и Microsoft в този бързо развиващ се сектор.

Грийн помага на Google да продава своето облачно пространство и други технологични услуги на по-големи компании – област, в която тя се специализира от години.

Когато придобиването беше обявено през ноември, Alphabet съобщи, че Bebop има 39 служители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още