IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските търговци са разочаровани от Коледа

През миналата година търговците записаха рекордни приходи от продажбите в последния момент

11:21 | 25.12.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските търговци на дребно вероятно няма да успеят да покрият дори и най-скромните си прогнози за продажбите преди Коледните празници, пише Ройтерс. През тази година "супер съботата", съботата преди Коледа, не оправда името си, посочват анализатори.

През миналата година в този ден търговските вериги в САЩ записаха рекордни приходи от продажбатие, които надминаха дори и тези от "Черния петък", когато започват разпродажбите в страната. В последните години се наблюдава тенденция за пазаруване в последния момент преди Коледа.

През тази година ръстът на продажбите в последния уикенд преди Коледа обаче се очаква да бъде в рамките от 3,1 на сто, което се разминава, макар и с малко, от предварителните прогнози за увеличение от 3,2%. През миналата година увеличението беше в рамките на 4,1%.

Като цяло прогнозите на Националната федерация на търговците на дребно в САЩ очакват ръст на оборотите - в магазините и онлайн търговията, през годината от 3,7%.

Анализатори коментират пред Ройтерс, че все още повечето потребители купуват само най-необходимото и това се отразява върху продажбите. През миналата година рекордните продажби в последните дни се дължеше основно на спестени пари - резултат от по-евтините горива.

През тази година ще има значителен ръст на онлайн продажбите  около Коледа - с 11% до 95,5 млрд. долара. Като цяло електронната търговия държи около 10% от оборотите в продажбите на дребно в САЩ през годината. В периода ноември -декември обаче делът им се увеличава до 14 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 2
Angel62
преди 8 години
Високи цени, ниско качество и липса до оскъдна коледна окраса ме впечатли тази година. Това което ме учудва е как само 0.1% понижение?Напомни ми вица "... клатете влака вътре да си мислят, че все още пътуваме ..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
khao
преди 8 години
съжалявам че прочетох тази безсмислено написана статия с това гръмко заглавие.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още