IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi започва продажби в Африка

Ходът е част от стратегията на китайския стартъп за международна експанзия

16:49 | 02.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Китайската технологична компания Xiaomi ще стартира продажби и в Африка този месец. Ходът е част от нейната международна експанзия, която да ѝ помогне да се справи със забавянето на вътрешния ѝ пазар, пише Wall Street Journal.

Xiaomi ще прехвърли голяма част от функциите на африкански дистрибутор, което предполага, че на компанията ще ѝ бъде трудно да възпроизведе своя иновативен модел на онлайн продажби и в други пазари.

В понеделник китайската фирма заяви, че нейните смартфони Redmi 2 и Mi 4 ще се продават в Южна Африка, Нигерия и Кения от средата на този месец. Продажбите ще се осъществяват посредством партньорство за дистрибуция с Mobile in Africa Group.

В Китай Xiaomi се издигна до върха благодарение на своите смартфони с добри параметри и ниски цени, които продава онлайн. Но в рамките на международната си експанзия компанията разчита повече на традиционните канали за продажба на някои пазари.

Най-високо оценяваният китайски стартъп се изправя пред силна конкуренция на вътрешния си пазар, особено в лицето на Huawei Technologies. Анализатори твърдят, че Huawei се радва на по-бърз ръст на продажбите в Китай през последната година, а някои компании за проучвания като Canalys смятат, че тя е надминала Xiaomi по пазарен дял в страната.

Докато вътрешният ѝ пазар става все по-препълнен, Xiaomi разширява дейността си на развиващи се пазари тази година, с особен акцент върху Индия и Бразилия.

В Африка MIA Group ще се занимава с вноса, логистиката и търговията на телефоните на Xiaomi, твърдят от китайската компания. Устройствата ще бъдат продавани от мобилните оператори, чрез интернет страници и от търговци на дребно в трите африкански страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още