IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сорос продаде почти всичките си акции в Alibaba

Милиардерът съкращава и петролните си позиции, показва финансовият отчет за второто тримесечие

12:14 | 16.08.15 г. 5
Автор - снимка
Създател
Сорос продаде почти всичките си акции в Alibaba

Милиардерът Джордж Сорос е продал почти целият си пакет от акции в Alibaba, става ясно от отчета на компанията за второто тримесечие. Причината вероятно се корени в забавянето на китайската икономика, коментира Bloomberg.

В отчета на фонда на Сорос към края на първото тримесечие се вижда, че пакетът акции на Alibaba в портфейла му е на стойност 370 млн. долара. Към края на второто тримесечие той вече е на стойност 4,9 млн. долара.

Анализатори коментират, че след като постигна рекордна пазарна капитализация през ноември 2014 година, акциите на Alibaba губят своята стойност. От края на миналата година досега компанията е загубила 100 млн. долара от цената си.

От отчета е видно още, че фондът съкращава петролните си позиции. През юни цената на петрола достигна пик на цената на петрола от около 60 долара за барел. Сега обаче цената му вече е към 42 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 1
Nathan
преди 8 години
Не само Alibaba, но и NASDAQ са твърде надценени и съвсем скоро ще бъдат болезнено редуцирани. След изчерпването на всички градивни идеи и ресурси технологиченият сектор в САЩ насочи вниманието си към личните данни на потребителите и безобразната търговия с тях. Google и Facebook дори стигнаха дотам не само да сканират и таргетират информацията,реализирана чрез собствените им мрежи, а персоналните смартфони на своите потребители. Така например шпионската операционна система Android вече копира и таргетира абсолютно цялата информация, реализирани търсения, набрани телефони номера и изобщо всички извършени действия на потребителите,извършени чрез техните смартфони; разбира се повечето App правят абсолютно същото.Тези, които имат съмения в горепосоченото могат да направят следния опит: инсталирайте на своя Android App на Facebook и наберете номер на някого, който не е сред вашите приятели във Facebook, но знаете че притежава профил там; Facebook веднага ще ви го предложи като ,,приятел"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 4
mick
преди 8 години
Въпросът е дали координирано го правят или не. Щото и двата варианта са възможни. Наговарят се няколко големи финансови акули и продават де що могат под вещото ръководство на тия които са ги създали ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 17
Илко
преди 8 години
Алибаба струва 200 милиарда, тая "голямата финансова акула" имала 370 милиона. Смях. Тежки дни чакат БГ и ЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 23 rate down comment 16
lyusien
преди 8 години
Големите финансови акули напускат Китай Китайците ги чакат тежки дни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още