IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple работи по първия си безпилотен автомобил?

Според информация на британския в. Guardian компанията планира да проведе тестовете в бивша военна база недалеч от Сан Франциско

15:47 | 15.08.15 г.
Apple работи по първия си безпилотен автомобил?

Apple работи по първия си безпилотен автомобил, съобщава CNBC, като се позовава на публикация на британския в. Guardian.

Британското издание се позовава на инженери, пожелали анонимност, според които американската корпорация завършва подготовката за изпитания на първия си безпилотен автомобил.

Apple планира да проведе тестовете  в бивша военна база недалеч от Сан Франциско, в която по-рано са правени изпитания на модели на Mercedes-Benz и Honda. 

Производителят на iPhone засега отказва да коментира информацията.

Слухове за безпилотен автомобил на Apple се носят от известно време, но компанията отказва да признае публично, че прави такава разработка. Именно мълчанието кара много да мислят, че слуховете вероятно са верни.

Технологичният гигант вече нае ръководители с опит в автомобилната индустрия, а само преди няколко седмици главният изпълнителен директор Тим Кук посети и производствена линия на BMW в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mesoiadess
преди 8 години
Колко голям ще е пазарът на един електрически автомобил при сегашните цени на петрола ?А колко голям ще е пазарът на един автономен електрически автомобил ? Трябва да почакат оше няколко десетилетия за да имат успех . Засега това е поредната издънка , която ще довърши ябълката , ако се вземат прекалено на сериозно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още