IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос продаде 1 млн. акции на Amazon

Той все още притежава 18% от компанията

10:57 | 06.08.15 г.
<p>
	Джеф Безос. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: архив Ройтерс

Покачващата се цена на акциите на Amazon.com помогна за продажбата на 1 млн. от тях от главния изпълнителен директор на компанията Джеф Безос през тази седмица. Благодарение на това той получи повече от 500 млн. долара, пише Bloomberg.

Ходът е част от плана за продажба на активи, съгласно документите с нормативно изискваната информация.

Безос продаде акциите при средни цени, вариращи от 529,91 долара до 539,81 долара, сочат документите. Той все още притежава 82,9 млн. акции, или 18% от компанията, базирана в Сиатъл.

Акциите на Amazon, която отчете изненадваща печалба за второто тримесечие, скочиха със 73% тази година.

Безос, който има нетно богатство в размер на 48 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index, основа Amazon преди две десетилетия. Той насочва компанията за онлайн търговия на дребно отвъд продажбите на книги, електроника и битови предмети.

Говорителят на Amazon не е отговорил веднага на искането за коментар.

Благодарение на поскъпващите акции на компанията Безос се озова изненадващо на трето място в класацията на Forbes на най-богатите предприемачи в сферата на информационните технологии. От началото на годината Amazon увеличи рязко пазарната си капитализация и заради това състоянието на Безос е нараснало с 13 млрд. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още