IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски търговци на смартфони отказват да продават продуктите на Samsung

Две големи компании обявиха, че спират поръчките на телефони с тази марка заради множество дефектни бройки

18:06 | 30.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големите руски търговци на смартфони на дребно Euroset Holding и Svyaznoy обявиха, че са спрели да купуват телефоните на Samsung Electronics заради опасения за дефектни бройки и несъгласия с условията за гаранциите за ремонт, предава Bloomberg.

Euroset, част от която е собственост на руските оператори за безжичен интернет PJSC MegaFon и VimpelCom, е спряла доставките от Samsung през май, обяви главният изпълнителен директор Александър Малис.

“Обемът на дефектните бройки отчете ръст, а нашите клиенти бяха недоволни и Euroset трябваше да плати разходите за ремонт”, коментира той.

Svyaznoy е спряла да поръчва телефони и таблети Samsung през юни и продължава да продава това, което е останало от закупените по-рано партиди, обяви говорителят на компанията Мария Зайкина.

Делът на продажбите на Samsung на пазара на смартфони в Русия е спаднал с 25% през последния месец според Svyaznoy.

От Samsung коментираха случващото се, посочвайки, че компанията “остава ангажирана с предоставянето на възможно най-добрите продукти на руските потребители”. Фирмата отказва да коментира отношенията си с руските търговци на дребно.

Samsung е продала смартфони на стойност 1,46 млрд. долара миналата година в Русия, което е около 23% от стойността на всички продажби на смартфони в страната, сочи оценка на IDC. Продуктите на Apple, Lenovo и други компании изместват постепенно Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още