IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайският конкурент на Uber твърди, че извършва 3 млн. курса на ден

Данните на Uber показват, че търсенето на услугите на американската компания е три пъти по-малко

18:18 | 29.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Този месец Uber изненада експертите в Китай, когато обяви, че е достигнала 1 млн. курса на ден в страната. Този впечатляващ брой, публикуван в писмо до инвеститорите, сега се изправя пред сериозна конкуренция.

Didi Kuaidi, китайското мобилно приложение за споделено пътуване, твърди, че се радва на три пъти по-голямо търсене в азиатската стана, пише TechCrunch.

Wall Street Journal писа, че в друго писмо - до инвеститорите на Didi Kuaidi, главният изпълнителен директор на компанията Чен Уей е  коментирал, че фирмата в момента се радва на 3 млн. курса на ден. Според Чен това е три пъти повече от отчетеното през май.

Този бърз растеж може да накара Didi Kuaidi, която в момента набира средства, за да се пребори с Uber, да увеличи усилията си в тази посока, като си постави за цел да набере не 1,5 млрд. долара, а 2 млрд. долара. Това ще оцени компанията на 15 млрд. долара, допълва WSJ.

Данните за броя курсове идват директно от компаниите, така че предстои да се разбере доколко са коректни. Didi Kuaidi твърди, че притежава 80% от китайския пазар на таксиметрови услуги през мобилни приложения. В писмо до инвеститорите главният изпълнителен директор на Uber Травис Каланик посочва, че неговата компания има 50% пазарен дял.

И двамата могат да са прави, посочва TechCrunch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още