IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

21% от наетите в Google на технически позиции през миналата година са жени

Компанията се опитва да увеличи броя на дамите в работната си сила

12:26 | 02.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google обяви, че 21% от наетите от компанията служители на технически позиции през миналата година са жени. Това е увеличило броя на дамите на технически позиции с 1% и е част от усилията на компанията да насърчи разнообразието на работната си сила, пише Ройтерс.

Наскоро компанията започна да разкрива състава на работната си сила, след като призна, че е е време „да бъде откровена по тези въпроси“.

Технологичната индустрия отдавна е обвинявана в това, че не наема достатъчно жени, но и в това, че не привлича достатъчно хора от малцинствата.

На 1-ви юни Google обяви, че увеличението на чернокожите и испаноговорящите ѝ служители е изпреварило темпа на растеж на броя наети в компанията, но те представляват съответно само 2% и 3% от работната ѝ сила в момента.

"Въпреки че имаме да извървим дълъг път, ние виждаме ранни признаци на напредък“, посочват от Google в публикация в социалната мрежа Google+.

Към 31-ви декември 2014 г. компанията имаше 53 600 служители, заети на пълно работно време.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още