IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Най-богатите мъже и жени в технологичния свят

Разликата в собствения капитал между мъжете и жените е огромна

18:12 | 15.05.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпълнителните директори, които натрупват цели състояния, са едни от най-богатите хора в света.

И все пак мъжете по върховете на технологичните компании са много по-богати от колегите си жени.

Използвайки данни на Wealth-X и списъка с милиардери на Forbes, Business Insider сравняват собствения капитал на петте най-богати мъже и жени в технологиите.

Най-отличителното в класацията е огромната разлика. Докато най-богатата жена, главният изпълнителен директор на HP Мег Уитман, притежава 1,3 млрд. долара, то най-богатият мъж, Бил Гейтс, е натрупал забележителните 79,2 млрд. долара.

Дори "най-бедният" мъж в класацията - Лари Пейдж, главен изпълнителен директор на Google, е почти 30 пъти по-заможен от Мег Уитман.

Интересно е да се отбележи, че статистиката включва не само американски компании. Третата най-богата жена е Луси Пенг, изпълнителен директор на китайската компания Alibaba, с 1,2 млрд. долара. На четвърто място отново сред жените е президентът на HTC Group Уанг Хонг, която е натрупала 890 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 2
khao
преди 9 години
Доста тъпо сравнение с цел да се покажа някакво полово неравенство. Чичо Бил е основал Майкрософт преди 30+ години, има акции от нея, а Мег Уитман е назначена за ЦЕО преди 3-4 години, като преди това пак е била назначавана за ЦЕО, не е е създала нещо и пак има 1.3 млрд... това важи и за останалите от графиката горе.... сравнявате ми създателите на фирмите с някви бюрократи назначени зада се каже че има и жени в бизнеса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още