IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на HTC, отговарящ за дизайна, се оттегля

Това е поредната промяна в ръководството на компанията след излизането на телефона HTC One M9

10:15 | 27.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

11 месеца след като стана ясно, че дългогодишният шеф по дизайна на HTC Скот Кройл напуска компанията, един от бившите му колеги, който тогава дойде на негово място, също обяви, че си отива, пише The Verge.

HTC потвърди, че Джона Бекър е напуснал фирмата, където преди служеше като ръководител, отговарящ за дизайна на продуктите.

Бекър и Кройл се присъединиха към HTC преди шест години, когато тяхното студио за дизайн One & Co беше придобито от тайванската компания.

Дизайнът на новия HTC One M9 е критикуван за това, че твърде наподобява устройствата, пуснати малко преди него на пазара, но това изглежда като малко вероятна причина за напускането на Бекър.

Бекър има силни връзки с екипа, с който работи, така че може би просто следва стъпките на Кройл  в момент, в който проектът M9 вече е завършен.

Клод Зелуегър и Бекър се занимаваха с промишления дизайн, след като поеха задачите на Кройл миналата година, като двамата отделяха повече време на свързаните устройства като фитнес гривната HTC Grip и слушалките Vive VR. И все пак Бекър остана по-концентриран върху смартфоните. Даниел Хунд, друг дългогодишен служител на HTC, отговарящ за дизайна, сега ще заеме поста на Бекър.

„Можем да потвърдим, че Джона Бекър напуска HTC. Той е в компанията от придобиването на One & Co преди шест години. Бихме искали да благодарим на Джона за работата му за HTC и да му пожелаем всичко добро в бъдещите му начинания. Той ще бъде наследен от Даниел Хунд, който е базиран в нашия офис по дизайн в Сан Франциско“, потвърдиха от компанията.

В рамките на месец след обявяването на One M9 HTC смени главния си изпълнителен директор, а сега назначава нов човек, който да отговаря за дизайна на смартфоните ѝ. Докато отстраняването на бившия главен изпълнителен директор Питър Чоу изглеждаше наложено от продължителните опасения за цялостното представяне на компанията, Джона Бекър изглежда напуска по собствено желание. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още